Családi Programok

A Magyar Földrajzi Társaság kezdeményezésére 125 éve alakult meg a Balaton Bizottság Lóczy Lajos vezetésével. Ennek keretében közel 60 tudós, mintegy két évtizeden át végzett tudományos kutatást a Balatonon és környékén. Erre kíván emlékezni a Magyar Földrajzi Múzeum, melyhez kapcsolódóan felidézzük  a bizottság munkájának legfontosabb állomásait egy kis kiállítás keretében, a gyerekekkel pedig halas fejbábot és csuka csipeszt készítünk. A legkisebbeket pedig balatoni halkirakóval várjuk.  
A tavalyi év nagy sikere után idén is lehetősége lesz mindenkinek, hogy A Földgömb magazin címlapjára kerüljön. Válassz témát, és háttérképet, öltözz be és már is a címlapra kerülhetsz! A címlaphős jelöltekről greenbox technikával készül fénykép, mely a kiválasztott képre rögtön rá is kerül. Némi utómunka után a rendezvény Facebook oldalán elérhető és megosztható. Aki megosztja jutalomban részesül.
Egy igazi eszpresszó elkészítése még a Városligetben vagy a Normafán is komoly nehézségeket okozhat, nemhogy a távoli expedíciók alatt. A Pedalocafé mozgó triciklis kávézót a kávé és a kerékpározás szerelme hívta életre. Elgurul saját kerekén bárhova és hálózatoktól (víz, villany) függetlenül mesébe illő kávét készít a megszállottaknak. Kávégépe karos rendszerű, emberi erővel állítja elő a magas nyomást, ezért töredékét fogyasztja villamos energiában a kávéházi társainak.
Elképzelted már mi minden rejtőzik a talpad alatt a föld mélyén? Kíváncsi vagy hogyan lesz egy talajszelvény rajzból 3D-s ábra? Mit gondolsz, felismered a világ híres épületeit? És tudod is, hogy melyik ország, melyik városába kell utaznod, hogy élőben lásd? Az intézet standján képzeletbeli utazás, memóriajátékok, közösen elvégzett egyszerű laborvizsgálatok, a binokuláris mikroszkóp világa és a digitális domborzatmodell „építésének” rejtelmei várják az érdeklődőket. Mindenkit sok szeretettel várunk egy kis családi mókázásra és képzeletbeli utazásra az MTA CSFK Földrajztudományi Intézet varázsszőnyegén!
Bemutatjuk az Év fajait és a múzeum tevékenységét. A látogatók első kézből, a szakértő és az adott fajokat legjobban ismerő muzeológusoktól tudhatnak meg többet a fajról és ehhez kapcsolódóan a muzeológusok munkájáról, a természettudományos gyűjtemények szükségességéről, szerepéről. Lehetőség szerint kézbe adható, vagy mikroszkóppal vizsgálható gyűjteményi tárgyakat mutatunk be.

NKFI BOX

banner 7PROBA 2014

banner 7PROBA NEMET v2

banner 7PROBA vw v2

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca