Hírek

Az elismerést a kuratórium Ősi Attilának, őslénytani feltáró munkájáért, a hazai dinoszauruszkutatásban tett nemzetközi jelentőségű felfedezéseiért és kimagasló csapatépítő, kutatásszervező tevékenysége elismeréseként ítélte oda.

Az oklevelet Dr. Gábris Gyula, a Magyar Földrajzi Társaság elnöke és Dr. Nagy Balázs a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át.

2016. máj. 20., péntek 10:56 — Hírek

Tedd magad próbára és nyerj!

Ha Felfedezők Napja, akkor játék – ráadásul minden eddiginél több nyereménnyel!

Ha szerencséd van, te utazhatsz a Pienninekbe, vagy Németországba. De megnyerhetsz egy hétvégi Volkswagen Multivan tesztvezetést is.

2016. máj. 18., szerda 23:17 — Hírek

PET Kupa – hajózás pillepalackokon

A klímakutatás kapcsán az idei Felfedezők Napján környezetünk megóvása is középpontba kerül.

Molnár Attila Dávid előadása a PET-kupáról egy rendhagyó, ám nagyon izgalmas kezdeményezést mutat be. A PET Kupa 2013-ban indult azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a Tisza szennyezésére. Azóta az ötletből valóságos mozgalom lett, civil szervezetek, cégek csatlakoztak hozzá. Az elmúlt években közel 30 PET hajó épült, és a rajtuk hajózó PET kalózok közel 5 tonna hulladékot szedtek ki a folyóból. 2016 júliusában negyedik alkalommal kerül megrendezésre a verseny. Hogy miért nagy kaland hulladékból készült hajókon küzdeni egy tisztább folyóért? Kiderül a PET Kupa alapító Molnár Attila Dávid előadásából.

A tornádók száma is nő az éghajlatváltozással? Az elmúlt években a heves szupercellákból kialakuló tornádókból hazánkban is egyre több kerül feljegyzésre, lencsevégre.

Vajon tényleg megnövekedett a szélsőségek száma, összefüggésbe hozható ez a klímaváltozással? Az időkép.hu előadásából ez is kiderül.

2016. máj. 16., hétfő 23:53 — Hírek

Adatvadászok – filmpremier

A Földgömb-Atacama Klímamonitoring Expedíción idén filmet is forgattak a kutatók. A három részes sorozat első részét a Felfedezők Napján tekintheti meg először a közönség.

És hogy milyen adatokra vadásznak? Kiderül a filmből...

1. oldal / 9

NKFI BOX

banner 7PROBA 2014

banner 7PROBA NEMET v2

banner 7PROBA vw v2

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca