2014. máj. 13., kedd 09:47 — Hírek

Méder Áron földkerülő vitorlázó a Felfedezők Napján

Idei rendezvényünknek igazi színfoltja lesz majd egy olyan kalandvágyó vitorlázó előadása, aki rengeteg időt töltött magányosan a tengeren és az expedíciós munka egyik legfontosabb elemét a kitartást testesíti meg.

Méder Áron neve egyedülálló teljesítményével és kalandjaival vált ismertté, amikor magányos felfedezőként egyedül, sikerrel szelte át a Csendes-óceánt.

Eközben sok apró szigeten, de nagyvárosok kikötőjében is horgonyt vetett. Az emeleti előadóban 16 órakor kezdődő előadásában a 3 éves (2006-2009 közötti) földkerüléséről mesél. Bepillanthatunk az óceáni vitorlázás kulissza titkaiba, megtudhatjuk milyen egy lakatlan szigetre megérkezni, de Fidzsit is megismerhetjük közelebbről, hiszen Áron fél évet töltött el a szigeten. Útja során összesen 36 országot érintett és 55 000 km-t tett meg.

Áron a kalandos vállalkozások közötti szünetekben az Ocean Sailing Sport Egyesületben szervez egész évben vitolás túrákat a tengeren, de tavasztól őszig a Balatonon is.

A Felfedezők Napján is vállalta a kockázatot és a változékony időjárás ellenére nem a biztonságot jelentő D-csarnokban, hanem a csarnok előtti tavon rendez az érdeklődő látogatóknak "tókerülő" versenyt távirányítható vitorlásmodellekkel. És amíg a vállalkozó kedvűek várakoznak a verseny rajtjára, kibpróbálhatják, hogy tudnak-e palsteket kötni egy 7PRÓBA pecsétért!

meder eloadas

NKFI BOX

banner 7PROBA 2014

banner 7PROBA NEMET v2

banner 7PROBA vw v2

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca