2015. máj. 05., kedd 13:36 — Hírek

Millásreggeli a sarkkörön túl...

A mikrofon mögül a jeges valóságba!

Michálovits András és Ács Gábor a Millásreggeli két műsorvezetője szintén vendége lesz a Felfedezők Napjának. Ők ketten szintén belekóstolhattak idén a Fjällräven Polár jeges világába.

michalovits low

Történelmi idők és világok közt utazó

Mihálovits András hétköznap reggelente Magyarország egyik legnépszerűbb gazdasági műsorában, a Millásreggeliben kalauzolja társaival népes hallgatóságát a tőzsde és a mindennapi pénzügyek világába, miközben indiántáborban, kutyaszánnal az északi sarkkörön, vagy éppen római gladiátorként igyekszik megtapasztalni a falakon túli világot. Vajon az az észjárás, mely a tőke birodalmában nélkülözhetetlen az életben maradáshoz, hozzásegít-e a helyes döntések meghozatalához a –30 fokos sarkvidéki hidegben? Erről kérdezzük Andrást a Fjällräven vendégeként a Felfedezők Napján, a nagyszínpadon.

 
acsgabor low

Első osztályú beszámolók fapados világjárásokról

Ács Gábort számtalan sikertörténettel lehet bemutatni. A Forbes Magazin főmunkatársa, tőzsdei újságíró, a Millásreggeli című gazdasági muppet show sikercsapatának egyik oszlopos tagja, a Fapados forradalom című könyv szerzője, tájékozódási tájfutó. Nincs az a hely, ahová ne találna el a lehető leghatékonyabb módon, és nincs az a pont, ahonnan ne találna vissza. Vagy mégis? Nemrég ugyanis a Fjallräven jóvoltából ő is testközelből ismerhette meg a point of no return jelentését.

A Wikipédia szerint ez a repülős kifejezés azt a pontot jelöli, ahonnan már nem lehet visszatérni a kiindulópontra, így ha ezen a ponton túlrepültünk, akkor erősen kell bízni abban, hogy az esetleg potenciálisan szóba jöhetőként említett másik leszállópálya tényleg létezik és működőképes. A fogalom a hegymászók számára is ismert. A mászóút néha ott is egyirányú. Csak felfelé mászható, nem lehet visszatérni. Egy-egy ilyen akciót tehát érdemes alaposan átgondolni, de még közben is, és különösen érdemes annál a bizonyos pontnál, mert ha utána gondolnánk meg magunkat… Hogyan élte meg mindezt a Fjällräven POLAR során egy olyan precíz és alapos ember, mint Gábor? Miként tudott erre felkészülni, vagy fel tudott-e egyáltalán? Erről mesél május 9-én a Felfedezők Napján.

NKFI BOX

banner 7PROBA 2014

banner 7PROBA NEMET v2

banner 7PROBA vw v2

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca