ELTE Térinformatikai Műhely

A térinformatika a térbeli adatok gyűjtésére, tárolására, adatbázisba szervezésére, elemzésére és térképi megjelenítésére szolgáló eljárások összefoglaló megnevezése (röviden GIS). Közérthetően megfogalmazva egy térkép és egy adatbázis összessége, amely lehetővé teszi a térben zajló folyamatok modellezését – így hatékony és korszerű eszközként használható szinte bármilyen környezeti, társadalmi, illetve gazdasági vonatkozású döntés során. Napjainkra ez kiegészült a kis- és nagyformátumú távérzékelő eszközök (pilóta nélküli repülők, műholdak) adataival, így a felhasználónak egy valóban sokoldalú eszköz kerülhet a kezébe!

A Térinformatikai Műhely azzal a céllal jött létre 2009 végén az ELTE Földrajz- és Földtudományi Intézetében, hogy iparági kapcsolatrendszert alakítson ki a GIS-szektor hazai szereplőivel. Az egyetemi háttér és a versenyszféra kooperációja kölcsönös előnyöket biztosít a kutatás-fejlesztés területén, hozzájárul a földrajzos hallgatók szakmai tapasztalat-gyűjtéséhez, valamint növeli az ELTE Geográfus MSc-diploma munkaerőpiaci ismertségét.

gis.elte.hu/teruleti-statisztikai-elemzesek

03 domborzatmodellezes

08 oktatas konzultacio kf egyuttmukodes

ELTE Térinformatikai Műhely

A modern technikai felfedezés szolgálatában! Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C., Telefon: (06-30) 472-7021, E-mail: info@gis.elte.hu, Honlap: gis.elte.hu

Kapcsolódó anyagok: ELTE Térinformatikai Műhely

NKFI BOX

banner 7PROBA 2014

banner 7PROBA NEMET v2

banner 7PROBA vw v2

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca