Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat

A Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat a több mint 100 éves múltra visszatekintő szervezett magyar barlangkutatás ma talán legismertebb, és legszélesebb tagsággal bíró országos társadalmi szervezete. Vezetői és tagjai között számos nagy tudású, a természettudományok terén kiemelkedő tevékenységet folytató kutatóval büszkélkedhet, mint például Kadić Ottokár, Cholnoky Jenő, vagy Kessler Hubert.

Célja évtizedek óta ugyanaz: összefogni azokat a barlangkutatókat, akik akár a feltáró, akár a tudományos kutatás terén tevékenységükkel a legtöbbet tudják tenni föld alatti értékeink megismeréséért és megóvásáért. A Társulat mindig is nagy hangsúlyt fektetett az elért eredmények dokumentálására és az ismeretterjesztésre. A rendszeres év közbeni ismeretterjesztő előadások mellett évente megrendezi a barlangkutatók országos találkozóját, a Barlangnapot, illetve a tudományos fórumként ismert Barlangkutatók Szakmai Találkozóját. A Társulat adja ki a hazai barlangkutatás egyetlen, immár több mint 50 éve folyamatosan megjelenő folyóiratát, a Karszt és Barlangot.

Standunkon a barlangkutatás rejtelmeit igyekszünk bemutatni, a vállalkozó szelleműek pedig akár a barlangi kötéltechnikát is kipróbálhatják! Egri Csaba előadásán pedig akár 3 dimenzióban is bepillanthat a földfelszín alá!

baradla 001

Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat

Kaszt- és barlangvédelem, ismeretterjesztés. Cím: 1025 Budapest, Pusztaszeri u. 35., Telefon: (06-1) 346-0495, E-mail: mkbt@t-online.hu, Honlap: www.barlang.hu

Kapcsolódó anyagok: Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat

NKFI BOX

banner 7PROBA 2014

banner 7PROBA NEMET v2

banner 7PROBA vw v2

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca